Унікальне місто Закарпаття — Ужгород, увібрало в себе традиції та риси тих численних народів та культур, які тут проживають уже багато століть, міксуючи в єдине ціле українську автентичність та дух старої Європи, яким дихають старовинні будинки та вулиці міста.

Зміст:

  1. Загадкове місто на річці Уж
  2. Готелі Ужгорода

Загадкове місто на річці Уж

Тут гармонійно сусідять середньовічні будинки часів Угорської монархії та Австрійської імперії, споруди Чехословацького періоду та химерні вигини стали початку епохи індустріалізації. Що й казати, в Ужгород неможливо не закохатися, і справа не тільки в дивовижній комбінації архітектурних стилів палаців та площ, а в дусі міста, неймовірного кохання мешканців до свого місця, до кожного дерева та вулиці — і це те почуття, яке безперечно варто пережити . Незважаючи на те, що місто невелике, в Ужгороді достатньо готелів на будь-який смак і колір.

Квітуча сакура в Ужгороді

Окремою згадкою є чарівна природа закарпатської України, серед краси якої затишно розташувався красень Ужгород. Самі ужгородці називають свою землю раєм, і ти одразу розумієш чому, потрапляючи туди, адже серед граціозних Карпатських вершин панує справжня гармонія, гідна найкращих картин та фотографій, тому в Ужгороді також достатньо заміських СПА-готелів, які розташовані за межею міста прямо біля самих гір.

Саме тому Закарпаття завжди таке популярне серед туристів різного віку, особливо це місце облюбували закохані пари, сім’ї з дітьми та всі, хто цінують найбагатшу колоритну місцеву кухню, найцікавіше міське життя, а також походи та прогулянки в горах, з усією супутньою інфраструктурою.

Також варто відзначити погоду в Ужгороді. 75% днів на рік – це “штиль”. Ужгород, мабуть, одне із найменш вітряних місць в Україні. Це й не дивно, адже Ужгород прикривають Карпати зі Сходу. Клімат значно м’якший і тепліший, ніж у північній, центральній та східній частині України. Саме тому Закарпаття – колиска українського виноробства, а подорож до Ужгорода найчастіше м’яка та приємна навіть у плані погоди.

Річка Уж в місті Ужгород

Пропонуємо до Вашої уваги добірку готелів в Ужгороді, найбільш популярних серед туристів. Всі ці готелі Ужгорода, представлені в цій добірці, а також багато інших можна знайти та забронювати на відповідній сторінці нашого довідника послуг Locator.ua: готелі в Ужгороді.

Готель “Мала Прага”***

  • Відстань від центру: 1,1 км
  • Особливості: двох та тримісні номери економ-класу із загальною або власною ванною кімнатою
  • Адреса: вулиця Бачинського 68, Ужгород, 88000, Україна

Готель розташований в пішій доступності від Ужгородського замку та набережної, в однойменному мікрорайоні Ужгорода, всього за п’ять хвилин ходьби знаходиться автобусна зупинка, звідки можна дістатися будь-якої точки міста. Відстань залізничного вокзалу та аеропорту становить 4 кілометри.

Сам готель оформлений у приємних оку світлих тонах у спокійній та стриманій стилістиці, що налаштовує на відпочинок та повний релакс. На території є власний садочок з лаундж-зоною.

Номери оснащені можливістю перегляду телевізійних каналів, деякі з них мають власну ванну кімнату та кондиціонер.

При готелі працює власний ресторан, а також кафе, всю їжу та напої можна замовити з доставкою в номер. Також є власне барбекю, яким можуть скористатися гості готелю, включаючи все необхідне приладдя.

На думку гостей готелю, високий рейтинг забезпечує дуже тепле ставлення персоналу до постояльців, а також різноманітні і по-справжньому смачні континентальні сніданки, що пропонуються в ресторані.

Як бонус — безкоштовне паркування, Wi-Fi та відмінне місце розташування. Вид із вікон готелю виходить у затишний внутрішній дворик.

Готель “Alina Hotel & Hostel”**

  • Відстань до центру: 0,4 км
  • Особливості: хостельні номери, а також покращені номери з власною ванною
  • Адреса: вулиця Фединця 25, Ужгород, 88000, Україна

Бюджетний та гідний варіант для економічного відпочинку, підійде як для групи, так і для сім’ї. Готель-хостел має номери хостельного типу, розраховані на комфортне розміщення на ніч, із загальною ванною кімнатою, так і покращені номери з власною ванною для різної кількості гостей.

Стійка реєстрації працює цілодобово, безкоштовний Wi-Fi на всій території готелю, кабельне телебачення, безкоштовна парковка, номери для некурців.

У готелі-хостелі «Аліна» дозволяється розміщення з домашніми вихованцями, за умови дотримання їх господарями загальних правил гігієни.

Серед плюсів, які відзначають постояльці даного готелю: дуже зручні ліжка, незалежно від типу обраного розміщення, що забезпечить вам міцний сон та повноцінний відпочинок.

Розташування готелю-хостелу по відношенню до найближчих населених пунктів: м. Михаловце – 31 км, Гуменне – 45 км, Мукачево – 37 км, с. Поляна – 49 км.

Готель “Nicole”***

  • Відстань до центру: 0,4 км
  • Особливості: Номер з ліжком розміру «king-size»
  • Адреса: вулиця Фединця 35, Ужгород, 88000, Україна

Затишний готель «Ніколь» знаходиться за 40 км від мальовничого водосховища Земплінська Ширава. на такій відстані від гори Вігорлат та відомої Вігорлатської обсерваторії.

До послуг гостей цілодобова реєстраційна стійка, безкоштовний Wi-Fi. У кожному номері: кондиціонер, телевізор з плоским екраном та кабельним телебаченням, чайник, душ та письмовий стіл. У кожному номері є окрема ванна кімната і шафа для одягу.

У готелі «Ніколь» гостей годують сніданком, також можливе індивідуальне приготування сніданку по меню.

Відстань до міжнародного аеропорту – 3 км.

Гості готелю відзначають дуже акуратне ставлення господарів до чистоти та гігієни.

Готель “У Аніти”***

  • Відстань до центру: 0,6 км
  • Особливості: номери економ-класу в історичному центрі
  • Адреса: Вулиця Берчені 24, Ужгород, 88000, Україна

Власники готелю «У Аніти» впевнені, що головне в їхньому готелі — не кімнати, а атмосфера, тому поряд із стандартними умовами економ-класу тут пропонують чудові напої у власному барі, а також незабутній відпочинок у сауні.

Окрім того, Ужгородський замок знаходиться всього за 10 хвилин неспішної пішої прогулянки, а відстань до аеропорту та залізничного вокзалу – 3 км.

У кожному номері є кондиціонер, супутникове телебачення, окрема ванна кімната, окремий балкон. На всій території працює безкоштовний Wi-Fi

Господарі готелю кажуть, що приїзд більшості з їхніх гостей вже став регулярною та доброю традицією, тому на всіх своїх постояльців вони чекають як друзів. А ось гості готелю відзначають чудові сніданки, які готують у ресторані готелю. До речі, як їжу, так і напої можна замовити і у свій номер.

Номери в готелі призначені для некурців.

Готель Ужгород***

  • Відстань від центру: 0,1 км
  • Особливості: готель 1966 року, в самому серці міста
  • Адреса: Площа Хмельницького 2, Ужгород, 88018, Україна

Готель будувався з розкішшю та розмахом — і цю традицію перейняли  нинішні господарі готелю: з вікон відкривається чудовий краєвид на Карпати — візитну картку Ужгорода, а номери та всі приміщення, включаючи ресторан, відрізняються простором та сучасним дизайном, адже готель, що носить ім’я міста, повинен бути прикладом у всі часи.

Крім обов’язкового Wi-Fi, кондиціонера, кабельного телебачення і міні-бару в кожному номері, також є своя ванна кімната з усіма необхідними приналежностями, письмовий стіл у спальні. Також можна затишно розташуватися на терасі, насолодитися напоями в барі, і скуштувати страви місцевої кухні в ресторані готелю, або ж вибрати серед безлічі ресторанів, що знаходяться в окрузі.

Не важливо, Ви зупинилися в готелі «Ужгород» з бізнес-запитань, або ж заради колориту місцевих красот, Вам буде зручно в будь-якому випадку, адже сам готель знаходиться на перетині ключових доріг, між діловою, історичною та культурною частинами міста, тому дістатися Будь-яку точку міста займе у Вас не більше 15 хвилин.

На думку гостей готелю, «Ужгород» це дивовижне поєднання класики у найпозитивнішому значенні цього слова, сучасних технологій та душі міста, на честь якого було названо.

Загальна кількість номерів: 128, безкоштовна парковка та сніданок – включені.

Щодо сніданку, він представлений у вигляді шведського столу, високий рівень якого відзначає більшість гостей готелю. Також постояльці зазначають, що готель відповідає вимогам світових стандартів.

Готель Едуард****

  • Відстань до центру: 1,3 км
  • Особливості: ідеально для свята біля басейну чи романтичної вечері на терасі
  • Адреса: вул. Бачинського 22А, Ужгород, 88000, Україна

В «Едуарді» знаються на відпочинку, а тому всі 8 номерів готелю оформлені в приємних оку теплих тонах і оснащені всім необхідним: кондиціонер, WiFi, Smart TV, надійними електронними замками, та не тільки.

У вартість проживання входить класичний англійський сніданок, на обід та вечерю можна замовити страви місцевої та європейської кухні. У барі для Вас приготують будь-які коктейлі та напої, до речі, майстерність бармена неодноразово відзначали у своїх відгуках постояльці готелю.

Також є відкритий басейн з шезлонгами, сауна, джакузі та гідромасажна ванна. Крім того, на запит можна організувати трансфер, а також екскурсію Закарпаття.

У пішій доступності зупинка для автобусів, що прямують в аеропорт, замок XI століття розташований за 15 хвилин ходьби. Безкоштовна парковка надається.

Готель Чарда****

  • Відстань від центру: 4 км
  • Особливості: ідеальні номери для двох
  • Адреса: вулиця Перемоги 101, с. Сторожниця, Ужгород, 88000, Україна

Тільки уявіть – всього 10 хвилин на машині від центру міста, і Ви вже в обіймах Чарди – чудового місця, на території якого є лазня, простора тераса з водоспадом, чай на травах, сад, сауна, басейн для сауни, а також критий басейн .

Додамо до цього простору територію, віддаленість від міської метушні, але доступність до всіх важливих місць міста: відстань до Боздоського парку – 2,5 км, залізничного вокзалу – 4 км, міжнародного аеропорту – 6,5 км.

Розміщення дітей до 6 років у готелі безкоштовне. Усі номери готелю оснащені супутниковим телебаченням, кондиціонером і бездротовим інтернетом, а також міні-баром, власною ванною кімнатою, пухнасті халати — обов’язковий ритуал для улюблених гостей.

У ресторані готелю готують вишукані страви європейської та української кухні, на закритому мангалі на терасі – готують ексклюзивні страви закарпатської кухні, які варто спробувати, щоб закохатися назавжди. І, звісно, бар — у якому можна замовити напої на будь-який смак.

За відгуками гостей готелю «Чарда», кухня точно варта того, щоб відвідати готель хоча б раз у житті, крім того, господарі та персонал чудово сприймають постояльців із домашнім улюбленцями та забезпечують трансфер до та з аеропорту.